ANDALUSIA-SIERRA NEVADA 09.09 t.e.m. 17.09 kampeerformule

Schrijf vóór 1 januari 2019 in voor één van onze reizen in 2019 en krijg 10 % korting per persoon.

10 DAGEN – 10 NACHTEN

Brussel – Gorafe  2030 km

moeilijkheid  * – **-***

 

Andalusië is evenzoveel clichés van witte dorpen en olijfboomvelden, van een tragische geschiedenis van Moren, joden en Reconquista, van sherry en stieren(gevechten), van de semana santa, flamenco en duende, van briljante steden als Sevilla, Córdoba, Granada en Cadiz met hun fabelachtige kunstschatten. Een  holbewoner gebied, gelegen in Gorafe, een klein dorp van minder dan 600 inwoners, gelegen in de regio Guadix en de Marquesado, ten noordoosten van Granada. De regio is bekend door de rijke archeologische en historische erfenis, met een van de grotere concentraties van “dolmen” in Europa, 198 verspreid in de 10 necropolis die de stad omringen. Leef een ervaring die is ontworpen voor je zintuigen, een reis door de tijd en de geschiedenis. met uw 4×4 voertuig.

 

dscf1502-kopie

      

 

 

 

 

PROGRAMMA:

Dag 1:

Wij starten op 9 september rond 09.00 u met dit avontuur in de omgeving van Gorafe, een prachtig bergachtig gebied. We maken elke dag wat tijd om onze benen te rekken.

Dag 2:

We vertrekken tussen duizenden olijfbomen en fruitbomen. Wij maken regelmatig wel tijd om even iets te bezoeken (niet verplicht) of even een gezellig terassje doen of en genieten van die typische gezellige dorpsfeer. We overnachte we in de vrije natuur.

Dag 3:

We naderen de Sierra Nevada, Spaans voor besneeuwde bergketen. De Sierra Nevada omvat zestien bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter. met zijn talloze natuurlijke bronnen, watervalletjes en een berggebied met overvloedige mediterrane vegetatie en een rijke en gevarieerde fauna. Nog eens een nachtje onder de sterren.

Dag 4:

Het traject gaat verder  over kilometers lange onverharde “paden” dat ons over en door het gebergte voert en door schilderachtige dorpjes en Moorse ruïnes. Kortom, terug een dag vol spannende mooie tracks.

Dag 5:

Ook deze dag brengt ons door uitgedroogde rivieren en en waterdoorwadingen, door de bergen om regelmatig dit moois in ons op te kunnen nemen stoppen we regelmatig. We overnachten op een camping.

Dag 6:

We komen aan in Alcaucin in een mooie B&B Maravilla Bonita waar u kan kiezen om een kamer te nemen of op één van de voorbestemde plaatsen met uw tent.

Dag 7:

Een dagje rust…

Iedereen kan hier genieten van het lekker uitgebreid ontbijt met vers fruit van uit de tuin en eigen gemaakte confituren of een heerlijke tapaschotel aan het zwembad…op het domein van Maravilla Bonita met zwembad, petanque & minigolf terrein, Gezellige bar waar u verwent wordt door onze gastvrouw Céline & heer Dylan of u kan even naar het strand op een half uurtje rijden. 

Dag 8:

Na ons dagje rust vertrekken we voor een mooie rit doorheen dit prachtig gebied met steile hellingen, afdalingen en rivierdoorwadingen. We rijden verder op deze prachtige bergketen die ons maar blijft verbazen. We overnachten wederom in de B&éB Maravilla Bonita.

Dag : 9

Na ons deze daagjes gezelligheid vertrekken we terug richting kust.. Prachtige panorama’s wisselen af. We overnachten nogmaals in de vrije natuur met een schitterende zonsondergang.

Dag 10:

We eindigen op 17 september omstreeks 16 u in de omgeving van Ronda

Dit witte stadje wordt in tweeën gesplitst door de zogenaamde El Tajo, een enorme kloof gevormd door de rivier Guadalevín. De twee delen worden verbonden door drie bruggen: Puente Romano, de Puente Viejo en de Puente Nuevo, een indrukwekkend bouwwerk. Vanaf de oevers van de Guadalevín zie je charmante huizen met terrassen, vastgeklonken tegen de rotswand en omgeven met klimplanten.

 

 

dscf1416-kopie

andalus

 

 

Algemene opmerkingen:

 • Vertrek wordt gegarandeerd vanaf een minimum deelname van 3 voertuigen.
 • Het volledige traject is geschikt voor alle types 4×4 voertuigen
 • Geschikt voor iedere 4×4 rijder.
 •  Alle ingeschreven voertuigen dienen volledig technisch in orde te zijn en voorzien van alle wettelijke boorddocumenten.
 • Inschrijvingen vóór 01.07.2019.

(Inschrijvingen worden vervroegd afgesloten van zodra het maximum aantal voertuigen (6) is bereikt).

 

 

Kostprijs:

Kampeerformule: 760 euro per persoon. ( op basis van 2 personen )

vanaf 3e pers 150 € p/p

INCLUSIEF :

 • alle campings + 3 x wild kamperen (nacht van 8 op 9 sept inbegrepen)
 • één overheerlijke maaltijd + dranken
 • Begeleiding door Globe-Adventures ( 10 dagen )
 • Sticker van Globe-Adventures

EXCLUSIEF :

 • Alle andere maaltijden en dranken,
 • eventueel inkom bezienswaardigheden,
 • brandstofverbruik van eigen voertuig.

 

 

Heeft u nog bijkomende vragen over dit prachtig avontuur, aarzel niet en stuur een mailtje naar info@globe-adventures.com .

HIER INSCHRIJVEN