ANDALUSIA – TABERNAS – SIERRA NEVADA – RONDA 05.07 t.e.m 10.07 kamperen

6 DAGEN – 5 NACHTEN

Brussel – Los Gallardos  2065 km

Moeilijkheid  * – **

Andalusië is evenzoveel clichés van witte dorpen en olijfboomvelden, van een tragische geschiedenis van Moren, joden en Reconquista, van sherry en stieren(gevechten), van de semana santa, flamenco en duende, van briljante steden als Sevilla, Córdoba, Granada en Cadiz met hun fabelachtige kunstschatten.

 

dscf1502-kopie

 

 

 

 

 

PROGRAMMA:

Dag 1:

Wij starten op zondag 5 juli rond 10.00 u met dit avontuur in de omgeving van Los Gallardos. We rijden via de kust en door naar de woestijn van Tabernas. Als we deze desolate plek naderen is het landschap al compleet veranderd in een adembenemende  dorre steenwoestijn. Niet zonder reden zijn hier in het verleden veel westerns opgenomen. Er is ook een Cowboy stadje  die we ook bezoeken. We overnachten in de natuur.

Dag 2:

Tafelbergen in allerlei kleuren en formaten geven je de illusie dat je ergens in Arizona bent. Canyons en rijden we in droge rivierbeddingen. Gewoon adembenemend.

Dag 3:

Na het ontbijt gaat het verdere traject  over de flanken van de Sierra Nevada, deze voert ons door schilderachtige dorpjes en Moorse ruïnes.

Dag 4:

Hier wederom veranderd dit landschap en komen we meer wijngaarden tegen, rijden we tussen olijf en fruitbomen, stoppen we aan desolate meren en kom je soms een verlaten dorpje tegen.

Dag 5:

Rijden we richting Ronda. Dit witte stadje wordt in tweeën gesplitst door de zogenaamde El Tajo, een enorme kloof gevormd door de rivier Guadalevín. De twee delen worden verbonden door drie bruggen: Puente Romano, de Puente Viejo en de Puente Nuevo, een indrukwekkend bouwwerk. Vanaf de oevers van de Guadalevín zie je charmante huizen met terrassen, vastgeklonken tegen de rotswand en omgeven met klimplanten.

Dag 6:

Bezoeken we Ronda. Wie zich graag eens een torero wil wanen, is in Ronda op de juiste plaats. Haar Real Maestranza stierenarena (1785) is niet alleen een van de oudste en mooiste van Spanje, ze is ook de bakermat. Ook gaan we even naar Cuevo del Gato waar u een frisse duik kan nemen in een met rotsen omgeven natuurlijk meer en zijn waterval. Men zal hier niet meer weg willen maar na alles komt spijtig genoeg een einde, dit was onze laatste ontspannende dag samen. Wederom een onvergelijk avontuur.

 

921a412c_original

andalus

 

 

Algemene opmerkingen:

 • Vertrek wordt gegarandeerd vanaf een minimum deelname van 3 voertuigen.
 • Het volledige traject is geschikt voor alle types 4×4 voertuigen.
 • Voor iedere 4×4 rijder, geen ervaring vereist.
 • Alle ingeschreven voertuigen dienen volledig technisch in orde te zijn en voorzien van alle wettelijke boorddocumenten.

 Inschrijvingen vóór 01.05.2017.

(Inschrijvingen worden vervroegd afgesloten van zodra het maximum aantal voertuigen (6) is bereikt).

 

 

Kostprijs:

Kampeerformule: 540 euro per persoon. ( op basis van 2 personen )

INCLUSIEF :

 • alle campings + 1 x wild kamperen
 • Overnachtingen : 5, 6, 7, 8 en 9 juli
 • één overheerlijke maaltijd + dranken
 • Begeleiding door Globe-Adventures ( 6 dagen )
 • Sticker van Globe-Advontures

EXCLUSIEF :

 • Alle andere maaltijden en dranken,
 • eventueel inkom bezienswaardigheden,
 • brandstofverbruik van eigen voertuig.

 

 

Heeft u nog bijkomende vragen over dit prachtig avontuur, aarzel niet en stuur een mailtje naar info@globe-adventures.com .

HIER INSCHRIJVEN