4X4 vakantie CORSICA het eiland rond 15.07 t.e.m. 24.07 kamperen

11 DAGEN – 10 NACHTEN

Brussel – Nice 1210 km

moeilijkheid * – **

 

Corsica is fascinerend mooi, met een schitterende, woeste, bergachtige natuur, die langs de prachtige kusten en stranden spiegelt in de azuurblauwe Middellandse Zee. ‘Kalliste’ noemden de Grieken het eiland … ‘Het Mooiste’, een benaming die zeker past bij deze parel van de Méditerranée.

 

DSCF3077 (2)    DSCF3062 (2)
Corsica is bijzonder bergachtig en daardoor dun bevolkt. De hoogste twee punten zijn de Monte Cinto (2706 m) en de Monte Rotondo (2622 m). Karakteristiek is de begroeiing met maquis, een ruig, kruidachtig struikgewas.
Toeristische trekpleisters op Corsica zijn het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola  en Calanches de Piana, de Genuese torens en bruggetjes, bergen als Col de Bavella en Monte Cinto, het oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte.

Wederom een prachtig 4×4 avontuur om nooit te vergeten met spannende tracks en ontspannende zwempartijen in de zee . We rijden tussen varkens en proeven van het Corsicaans bier Piëtra dat gebrouwen is van kastanjes.

 

 

DSCF2979 (2)                      DSCF4251

 

 

Op 15.07.2019 wordt u opgewacht door GLOBE-ADVENTURES aan de ingang van de haven in Nice waar we om 08.30 uur de ferry nemen met bestemming Bastia (Corsica). Na deze zes uur durende overtocht start de rondreis op dit prachtig eiland.

De ontdekking begint op de Cap Corse en brengt ons via de Plage de Saleccia naar de voet van de Monte Cinto. Via Corte en de Col de Sorba begeven we ons zuidwaarts in de richting van Zonza.

Na een spannende route via La Bergerie de Liviu is het tijd voor een bezoekje aan Solenzara, Portovechio en Bonifacio – het meest zuidelijke punt van het eiland en tevens het keerpunt van onze reis.

Van daaruit trekken we terug noordwaarts richting Ajaccio om uiteindelijk via Calvi en Ille Rousse op 25.07.2019 terug de ferry te nemen richting vasteland.
Gezien het een kampeertrip is dient u zich te voorzien van goed kampeermateriaal. Alle overnachtingen hebben plaats op degelijke campings.

 

DSCF3056

ALGEMENE OPMERKINGEN:

* Vertrek wordt gegarandeerd vanaf een minimum deelname van 5 voertuigen..
* Het volledige traject is geschikt voor alle types 4×4 voertuigen.

* Geen ervaring vereist.
* Alle ingeschreven voertuigen dienen volledig technisch in orde te zijn en voorzien van alle wettelijke boorddocumenten.
* Deze reis wordt enkel aangeboden als kampeerformule.
* Inschrijven uiterlijk vóór 01.05.2019.
(Inschrijvingen worden vervroegd afgesloten van zodra het maximum aantal voertuigen (10) is bereikt).

 

 

Bekijk de foto’s van Corsica:  KLIK HIER

KOSTPRIJS:

Kampeerformule: 71euro per persoon. (Op basis van twee personen per voertuig)

INCLUSIEF :

  • alle campings ( 15 t.e.m. 24 juli )
  • een overheerlijke maaltijd + dranken
  • Begeleiding door Globe-Adventures ( 11 dagen )
  • Sticker van Globe-Adventures

EXCLUSIEF :

  • Ferry vasteland – Corsica (H/T) +/- 255 euro voor voertuig en twee personen – prijs opgevraagd d.d. 13.09.2018 bij Corsica Ferries – Nice-Bastia-Nice
  • Alle andere maaltijden en dranken,
  • brandstofverbruik van eigen voertuig,
  • eventuele inkom voor bezienswaardigheden.

 

Heeft u nog bijkomende vragen over dit prachtig avontuur, aarzel niet en stuur een mailtje naar info@globe-adventures.com .

HIER INSCHRIJVEN