PORTUGAL 17.09 t.e.m 26.09

10 dagen – 9 nachten

Brussel – Varge  1660 km

moeilijkheid  * – **

 

Portugal, het vormt samen met het enige buurland Spanje, dat Portugal in het noorden en oosten begrenst, en de Britse exclave Gibraltar het Iberisch Schiereiland. In het zuiden en westen grenst Portugal, Atlantische Oceaan. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroepen de Azoren en Madeira in deze oceaan.

Portugal met zijn cultuur, de gastronomie en de wijnen, de stranden, de geschiedenis, de verschillende landschappen en vooral de gastvrijheid van de Portugezen, die worden beschouwd als een vriendelijk, open en eerlijk volk. Ook de vele middeleeuwse vestingssteden in het zuiden die tot de mooiste van Europa behoren de heuveltoppen sieren.

Heerlijk op zandweggetjes langs de kliffen tuffen, idyllische dorpjes waar de tijd is stilgestaan, ruïnes, prachtige panorama’s, bossen, door rivieren, over bergen, uitgestrekte landschappen, en dat gecombineerd van genietende tot spannende afwisselende tracks……kortom, voor ieder wat wils.

 

portugal

 

 

 

 

 

 

Hoe meer we naar het zuiden rjden hebben we  glooiende eikenbossen, golvende graanvelden en kurkeiken plantages en uiteindelijk de prachtige en gevarieerde kustlijn van de Algarve

Deze kustlijn is onbeschrijfelijk, hier vermengt de zilte zeelucht zich met eucalyptus, amandelbleosem en thijm zich met prachtige kleurschakkeringen.

 

We vertrekken op 17 september rond 9 u in het noorden, slapen meerendeel in de vrije natuur met af en toe een camping en voor die dit wenst en mogelijk is naargelang onze positie kan met een hotelletje meepikken.

Er is ook een rustdag ingelast maar heeft geen vaste dag.

Op  26 september komen we aan in de Algarve waar u nog kan nagenieten van al dit prachts.

Er is ook telkens een gelegenheid om boodschappen te doen en te tanken.

 

espigueiros

 

 

 

 

 

 

GLOBE-ADVENTURES zal u begeleiden op een meerdaagse offroad trip door dit prachtige land. Onze track die meer dan 80% over onverharde wegen gaat brengt u in 10 dagen tijd (inclusief 1 rustdag) van het bergachtige noorden naar het zuidelijk gelegen Algarve.

Deze trip wordt aangeboden als kampeerformule

 

ALGEMENE OPMERKINGEN:

* Vertrek wordt gegarandeerd vanaf een minimum deelname van 3 voertuigen..
* Het volledige traject is geschikt voor alle types 4×4 voertuigen.

* Alle ingeschreven voertuigen dienen volledig technisch in orde te zijn en voorzien van alle wettelijke boorddocumenten.
* Kampeerformule wild en op campings (naar eigen keuze mogelijkheid om af en toe een hotelletje te nemen)

(Inschrijvingen worden vervroegd afgesloten van zodra het maximum aantal voertuigen (5) is bereikt).

 

KOSTPRIJS:

Kampeerformule: 695 euro per persoon (op basis van twee personen per voertuig).

INCLUCIEF:

  •  Alle overnachtingen op camping ( 4 nachten) rest wild camperen.
  • 10 dagen begeleiding en omkadering van Globe-Adventures
  •  Twee overheerlijke maaltijd of BBQ met dranken.
  •  Sticker Globe-Adventures

EXCLUSIEF:

  •  Alle andere dranken en maaltijden
  • Eventuele inkom voor bezienswaardigheden.
  • brandstofverbruik van eigen voertuig

 

Heeft u nog bijkomende vragen over dit prachtig avontuur, aarzel niet en stuur een mailtje naar info@globe-adventures.com .

HIER INSCHRIJVEN