ROEMENIË – TRANSYLVANIA 05.08 t.e.m. 14.08 wild kamperen + 2 hotels

10 DAGEN – 10 NACHTEN

Brussel – Deva 1800 km

moeilijkheid * – **

 

Transsylvanië is het best bekend als het mysterieuze land van bloeddorstige vampiers en huilende wolven. Sommigen denken dat het fictief is , maar deze centrale Roemeense regio is een echte hele bijzondere plaats  en voelt nog steeds aan als onontdekt.

De verschillende volkeren die in Transsylvanië eeuwenlang naast elkaar hebben gewoond – Roemenen, Hongaren en Duitsers – hebben hier alle hun sporen nagelaten. Saksische steden en Roemeense en Hongaarse dorpjes wisselen elkaar af op een overwegend glooiende lappendeken. Verspreid vindt men er ook nog overblijfselen van oude Dacische vestigingen, terwijl de hogere berggebieden van Transsylvanië tot de meest afwisselende en toegankelijke trekkinggebieden van de Roemeense Karpaten behoren. U hebt ook de kans om het legendarische kasteel van Bran te bezoeken  http://www.bran-castle.com/

Dus, pak je knoflook, kruisbeeld en houten priem in     en ontdek samen met ons de meest fascinerende regio van Oost-Europa.

 

Valley in the Triglav National Park, Julian Alps, Slovenia

 

 

 

 

 

Gedurende tien dagen kan u onder begeleiding van GLOBE-ADVENTURES dit prachtige en nog ongerepte land verkennen. Dit evenement wordt aangeboden als een combinatie wild camperen en hotelformule wat impliceert dat we telkens overnachten op idyllische plaatsen of in comfortabele typische hotels

 

Programma : 

We verzamelen op 5 augustus omstreeks 10.00 u ( vertrekplaats word meegedeeld na inschrijving). We rijden via tal van onverharde wegen verder het binnenland in. onze overnachtingsplaatsen zijn meestal in de wilde natuur of op campings naargelang het mogelijk is en worden 2  ingewisseld door comfortabele hotels

Op dag 7 is er een rustdag voorzien waar u de mogelijkheid hebt om het legendarische en indrukwekkend kasteel van Bran te bezoeken http://www.bran-castle.com/

Na tal van prachtige panorama’s en tracks komen we op 14 augusus in de namiddag op onze eindbestemming niet ver van onze startplaats.

Algemene opmerkingen:

*Vertrek wordt gegarandeerd vanaf een minimum deelname van 4 voertuigen
*Het volledige traject is geschikt voor alle types 4×4 voertuigen.

*Wegenvignet Oostenrijk, Hongarije en Roemenië
*Alle ingeschreven voertuigen dienen volledig technisch in orde te zijn en voorzien van alle wettelijke boorddocumenten.
*Aan alle deelnemers wordt gevraagd zich te voorzien van kampeermateriaal alsook van warme kledij. De nachten in het gebergte kunnen fris en kil zijn.
*Regelmatig is er mogelijkheid om inkopen te doen.
* Uiterste inschrijvingsdatum: 01.07.2018

 

roemenie-300x206

 

 

 

 

 

Kostprijs:

775 € per persoon ( op basis van 2 personen )

extra kamer  480 € per pers

vanaf 14 j  390 € per extra pers op kamer

vanaf 5 j  275 € per kind

vanaf 1 j 125 € per kind

INCLUSIEF

  •  2 overnachtingen in hotel met ontbijt en avondmaal. Andere overnachtingen in de vrije natuur of camping 10 nachten in totaal (5, 6, 7, 8, 9 ,10, 11, 12, 13 en14)
  • één overheerlijke maaltijd + dranken
  • Omkadering en begeleiding gans traject  door GLOBE-ADVENTURES ( 10 dagen )
  • Sticker van GlobAdventures

EXCLUSIEF

  • kosten voor brandstof
  • alle overige maaltijden en dranken .
  • eventuele inkom bezienswaardigheden

Wenst u bijkomende info over deze trip? Stuur dan een mailtje naar  info@globe-adventures.com

 

HIER INSCHRIJVEN