Jeepsafari – 6-daagse trektocht door de Alpen

U wil de Alpen eens verkennen maar u bent niet in het bezit van een 4×4 voertuig? Geen nood met deze prachtige “jeepsafari” door de Frans-Italiaanse Alpen kan u deze mooie streek ontdekken. (Enkel te boeken voor de periode 01 juli t.e.m. 15 september)

Een 4×4 voertuig van GLOBE-ADVENTURES, met bestuurder, haalt u af op de luchthaven van het Franse Nice waarna u vertrekt voor een 6-daagse trektocht door de dit ruige gebied. Het traject van 890 km verloopt voor 70 % via onverharde wegen die u naar een hoogte brengen van 2.900 meter.
Onvergetelijke panorama’s in combinatie met een immense stilte zullen u tot rust brengen en u ten volle laten genieten. Alle overnachtingen worden georganiseerd op rustige campings en in volle natuur op grotere hoogte.

Programma:

 

DSCF3286

 

 

 

 

Dag 1: Nice-Tende.

U wordt opgehaald in de luchthaven van Nice omstreeks       10.00 uur. Na een woordje uitleg van de gids vertrekken we met   eindbestemming Tende. Een eerste kennismaking met het       Parc National du Mercantour en de verlaten forten die deel uitmaakten van de Ligne Maginot.

 

DSCF4583

DSCF3263

 

 

 

 

Dag 2: Tende – Barcelonette.

Vandaag gaan we de Frans-Italiaanse grens over en brengen een kort bezoekje aan het dorpje Vernante. Tal van muurschilderingen brengen het verhaal van Pinocchio terug tot leven.Via de Col de Lombard bereiken we het skigebied van Isola waar we terug op Frans grondgebied komen. Ook vandaag rijden we een stuk door het desolate gebied van het Parc National du Mercantour. Met wat geluk kunnen hier wat dieren gespot worden.

 


DSCF3283 2
                Dag 3
: Barcelonette – Briançon.

De dag begint met de beklimming van de Col du Parpaillon                 en de doorsteek van de Tunnel du Parpaillon op een hoogte               van 2630 m. Het is dan ook de hoogst gelegen tunnel in                     Europa die enkel via onverharde wegen te bereiken is. Later                                                             op de dag beklimmen we de skipistes van Risoul.

 

tunnel4rk

Dag 4: Briançon – Val d’Isère.

Ook op deze dag begeven we ons op Italiaans grondgebied en houden er op de middag halt in het stadje Susa. In de namiddag rijden we via de Mont Cenis terug naar Frankrijk. Dit stuk van de route is ook gebruikt door Hannibal Barkas toen hij met zijn olifanten Italië binnenviel.Via de Col de l’Iseran bereiken we ons einddoel van de dag

 

foto's 185Dag 5: Val d’Isère – Val d’Isère.

Een bezoek aan de Bellevarde staat op het programma. Het betreft het hoogst gelegen offroad terrein in Europa. Van hieruit krijg je een eerste zicht op de Mont Blanc en het omliggende massief.

 

Frankrijk-Mont-Blanc-gebied-berg

 

 

Dag 6: Val d’Isère – Les Contamines Montjoie.

Ook op deze laatste dag  wordt nog ten volle genoten van het hooggebergte. Via tal van onverharde wegen komen we oog in oog te staan met de Mont Blanc. In de loop van de late namiddag wordt u terug naar Nice gebracht waar u s’anderendaags begeleid wordt naar de luchthaven

 

 

Kostpriijs:

860 euro per persoon

Wat is inbegrepen in deze prijs:

– Vlucht H/T Brussel – Nice
– 4×4 en bestuurder
– Alle maaltijden en bijhorende dranken
– Alle overnachtingen (inclusief deze op campings)
– Gebruik van kampeermateriaal (tent, slaapzak en slaapmatras)

 

Wenst u bijkomende info over deze trip? Stuur dan een mailtje naar

info@globe-adventures.com

 

HIER INSCHRIJVEN