Jeepsafari – Marokko – Sahara

 

052_1Marokko… het land die past in de sprookjes van duizend en één nacht… . Een land die tot ieders verbeelding spreekt… de prachtige bergen en de mysterieuze Sahara. Wenst u dit land eens te ontdekken op een andere manier? Dan moet u zeker eens overwegen om deel te nemen aan deze prachtige jeepsafari. GLOBE-ADVENTURES neemt u mee op een 9-daagse trektocht waaronder een deel door de Sahara.
We genieten er niet alleen van de lokale sfeer maar ook van de typische gastronomie en natuur. Naast de overnachtingen bij de lokale bevolking en in goede hotels, zullen onze 4×4 voertuigen u diep in de woestijn brengen waar u de nacht kan doorbrengen in een palmoase, Het wordt een onvergetelijke trip.

 

Programma:

marrakech-view-from-cafeDag1: Marrakesh.
U wordt opgehaald aan de luchthaven van Marrakesh door een voertuig van GLOBE-ADVENTURES, met bestuurder. Deze brengt u naar het centrum van deze stad, waar u de sfeer kan opsnuiven bij een thee of koffie op een terras gelegen aan het plein Djemaa el Fna. U brengt er de nacht door in een riad (hotel).

hoge-atlas

 

Dag 2: Marrakesh – Ouarzazate (+/- 200 km)
Via één van de mooiste bergroutes in Marokko die dwars door de Hoge Atlas leidt, brengen we u naar het eindpunt Ouarzazate. Eén van de passen brengt ons naar een hoogte van 2260 meter waarna we dalen in de naar de kasbah van Taourirt. Vanwege de mooie idyllische omgeving hebben verschillende filmmaatschappijen er hun eigen filmstudio’s. Zo werden de films Lawrence of Arabia (1962), The Jewel of the Nile (1985), Highlander III (1994), The Mummy (1999), Sahara (2005) en vele anderen, hier opgenomen De overnachting heeft plaats in een kasbah in de omgeving van Ouarzazate.

 

ouarzazate_G5Dag 3: Ouarzazate – Zagora (+/- 170 km)
Vandaag rijden we via de Lage Atlas naar Zagora. U zal waarschijnlijk betoverd worden door de mooie vallei van de Draa waar prachtige bloemen en palmbomen groeien. Het is één van de meest groene valleien van Marokko. In de namiddag kan u genieten van een verdiende rust aan het zwembad van het hotel, waar we ook de nacht doorbrengen of van een tocht met Dromedarissen.

 

bivak woestijnDag 4: Zagora – M’Hamid (+/- 170 km)
Naast tal va bezienswaardigheden onderweg zullen we deze avond genieten van een prachtige zonsondergang in de duinen van Chegaga. We overnachten er in een luxueuze berbertent.

 

Desert-SaharaDag 5: M’Hamid – Tata (+/- 180 km)
Vandaag zullen onze 4×4 voertuigen u voor het eerst de geheimen van de Sahara laten ontdekken. Desolate landschappen met zandduinen, het droge meer van Iriki, … . Kort na de middag houden we halt in Foum Zguid waar u kan genieten van een fris drankje. s’Avonds genieten we van een welverdiende rust in een comfortabel hotel in Tata.

 

Dag 6: Tata – Assa (+/- 200 km)
We zakken verder zuidwaarts en genieten van een nieuw landschap. Gezien we ons beetje bij beetje in de richting van de Atlantische kust begeven, worden de temperaturen wat koeler. De hitte van de woestijn, laten we achter ons. Vandaag overnachten we in de volle natuur in een echt, zelf op te slaan kampement, ver van de bewoonde wereld.

 

Dag 7: Assa – TanTan (+/- 170 km)
Dwars door een desolaat landschap brengen onze 4×4 voertuien u naar Tan Tan, gelegen aan de Atlantische kust. Bij ideale weersomstandigheden kan u vanaf het strand de 100 km verder in zee gelegen Canarische eilanden waarnemen. Ook deze avond slapen we in een zelf op te slaan kampement aan zee.

 

7966094Dag 8: Tan Tan – Sidi Ifni (+/- 170 km)
Vandaag staat de Atlantisch kust centraal. Zo rijden we over een afstand van 38 km langs het srand van de “Plage Blanche” om in de late namiddag Sidi Ifni te bereiken waar we de nacht doorbrengen in een comfortabel hotel. s’Avonds kan u kuieren door de kleine straatjes van Sidi Ifni met tal van lekkere restaurantjes.

 

Dag 9: Sidi Ifni – Marrakesh (+/- 400 Km)
Vandaag brengen we u terug naar het startpunt van dit avontuur, Marrakesh. U kan er nog een stuk van de namiddag en de avond doorbrengen alvorens s’ anderendaags huiswaarts te keren. De nacht wordt doorgebracht in een Riad.

 

Kostprijs:

– 1.010 euro per persoon

Wat is inbegrepen in deze prijs:

– Transfers van en naar de luchthaven
– Alle maaltijden en bijhorende dranken
– Alle overnachtingen in hotel of tent
– 4×4 met bestuurder/gids
– Gebruik van kampeermateriaal (tent, slaapzak en slaapmatras)
– Organisatie door GLOBE-ADVENTURES
 

Wenst u bijkomende info over deze trip? Stuur dan een mailtje naar

info@globe-adventures.com

 

HIER INSCHRIJVEN